Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ورزش 3»
2024-04-29@12:02:22 GMT

ایران فردا رتبه نخست آسیا را از دست می‌دهد؟

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۲۲۳۸۰

ایران فردا رتبه نخست آسیا را از دست می‌دهد؟

به گزارش "ورزش سه"، عدم تدارک بازی دوستانه برای تیم ملی در مهمترین فیفا دی قبل از جام جهانی، باعث انتقادات فراوانی از فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش شد. در ابتدا قرار بود تیم ملی در مسابقه ای دوستانه و در شهر ونکوور به مصاف کانادا برود که این بازی به دلیل مسائل غیرورزشی لغو شد. در ادامه صحبت از برگزاری چند بازی تدارکاتی دیگر مقابل اکوادور، اروگوئه، نیوزیلند، آفریقای جنوبی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. نیز به میان آمد که تمام این بازی ها لغو شدند.

در نهایت تیم ملی کار خود را در فیفا دی مهم ماه ژوئن با برگزاری تنها یک بازی تدارکاتی آن هم مقابل ترکیبی از بازیکنان اصلی و ذخیره الجزایر به پایان رساند که در همین یک دیدار نیز تن به شکست داد. باختی که علاوه بر سایر جنبه های فنی که در این مقال نمی گنجد، در دیگر زمینه ها نیز به ضرر تیم ملی تمام خواهد شد که مهمترین آن سقوط در رنکینگ فیفا و احتمال از دست دادن رتبه نخست آسیاست.

فیفا چند سالی است که برای تعیین امتیازات هر کشور در رنکینگ فیفا از فرمول خاصی استفاده می کند و به طور مثال از اکنون می توان فهمید که تیم ملی در صورت پیروزی در جام جهانی برابر انگلیس چه امتیازی را کسب خواهد کرد. این فرمول برای تمامی دیدارها از جمله بازی های تدارکاتی نیز صدق می کند که مطابق انتظار، در بازی های رسمی و تورنمنت های مهمی مانند جام جهانی، ضریب امتیازات بالاتر از دیدارهای دوستانه است.

شکست شب گذشته تیم ملی برابر الجزایر باعث شد تا ملی پوشان با 5.80 امتیاز منفی روبرو شوند و بدین ترتیب تعداد کلی امتیازات شاگردان اسکوچیچ در رنکینگ فیفا به عدد 1558.69 رسید و تیم ملی ایران با یک پله سقوط در رنکینگ جهانی مواجه شد و به جایگاه 22 جهان نزول پیدا کرد.

اتفاق جالب، فاصله بسیار کم تیم ملی ایران با ژاپن است جایی که سامورایی ها نیز 1558.30 امتیازی هستند و اختلاف دو تیم فاصله ای کمتر از یک امتیاز (0.39) را نشان می دهد. شاگردان هاجیمه موریاسو بابت پیروزی پر گل 4 بر یک برابر پاراگوئه +3.96 امتیاز و برای غلبه بر غنا با همان نتیجه (4 بر یک) نیز +3.46 امتیاز به اندوخته های خود اضافه کردند. ضمن اینکه شکست یک بر صفر برابر برزیل 2.56 امتیاز از حساب آنها کسر کرد.

حالا قرار است تیم ملی ژاپن فردا در آخرین دیدار تدارکاتی خود در فیفا دی فعلی، به مصاف تیم ملی تونس برود. تیمی که رنکینگ آنلاین فیفا در رتبه 33 دنیا قرار گرفته و پایین تر از سامورایی هاست. بدین ترتیب، هر نتیجه ای جز پیروزی مقابل تونس باعث کسر امتیاز مجدد از ژاپن خواهد شد اما غلبه بر این تیم، می تواند شمار امتیازات شاگردان موریاسو را افزایش دهد و بدین ترتیب آنها به طور قطع بالاتر از ایران و در رتبه نخست آسیا قرار خواهند گرفت.

در صورت پیروزی ژاپن برابر تونس، آنها می توانند پس از 9 ماه، یک بار دیگر در رنکینگ رسمی و ماهانه فیفا بالاتر از ایران و در جایگاه نخست قاره کهن جای بگیرند. آخرین بار در رتبه بندی آگوست سال قبل بود که ژاپن در رتبه اول آسیا قرار داشت که پس از نتایج بد این تیم، شاگردان اسکوچیچ در رتبه بندی 16 سپتامبر 2021 رنک نخست قاره را از آن خود کردند و حالا این تاج و تخت در آستانه از دست رفتن است.

طولانی ترین دوران حضور ایران در رتبه نخست آسیا به سالهای 2014 تا 2019 بازمیگردد. در تاریخ 18 دسامبر 2014 بود که شاگردان کارلوس کی روش به رتبه اول آسیا صعود کردند و این جایگاه به مدت 3 سال و 6 ماه در اختیار یوزهای ایرانی بود که استرالیا توانست در رنکینگ ماه ژوئن 2018 این رتبه را از چنگ ایران خارج کند.

سلطه استرالیا بر رده اول فقط یک ماه دوام داشت و مجددا از اول جولای 2018 و تا 28 نوامبر 2019 ایران به صدر بازگشت اما پس از حذف تیم ملی از رقابت های جام ملت های آسیا، این جایگاه پس از یک سال و 5 ماه از دست رفت و به ژاپن رسید. آنها نیز از تاریخ ذکر شده تا 16 سپتامبر 2021 به مدت یک سال و 10 ماه در رتبه اول آسیا قرار گرفتند که این جایگاه به دست شاگردان اسکوچیچ اشغال شد.

حالا و بعد از گذشت 9 ماه، شکست برابر الجزایر باعث شده که پیروزی ژاپن در بازی تدارکاتی فردا مقابل تونس، یک بار دیگر رتبه اول آسیا را از ایران گرفته و به سامورایی ها برسد.

منبع: ورزش 3

کلیدواژه: رتبه نخست آسیا رتبه اول آسیا تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۲۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور

ابوالفتح مرادی در نشست خبری با اشاره به برگزاری یازدهمین تور رسانه‌ای در مرکز تحقیقات و منابع طبیعی استان فارس، به دستاورد‌های یکساله این سازمان پرداخت و گفت: سازمان تات مغز متفکر وزارت جهاد کشاورزی است و وظیفه پشتیبانی، حمایت علمی و فنی از وزارتخانه، تولید دانش فنی برای افزایش تولید در کشور را برعهده دارد.

او با بیان اینکه مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس به عنوان یکی از بازوان پرتوان و قوی یک واحد استانی سازمان تات نقش تولید دانش و حمایت علمی و فنی از بخش کشاورزی استان را برعهده دارد، افزود: این حمایت و تولید دانش فنی و پشتیبانی علمی با انجام طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی کشاورزی است که مشکلات بخش کشاورزی احصاء و راه‌کار‌هایی را برای حل آن ارائه می‌دهد.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس با یادآوری اینکه در سال گذشته تعداد پروژه‌های تحقیقاتی در دست اجرای این مرکز ۲۵۸ مورد بوده که ۱۱۴ مورد هم خاتمه یافته داشتیم، بیان کرد: اگر به عمر ۶۵ ساله مرکز تحقیقات استان فارس بازگردیم در این مدت بالغ بر ۴۵۰۰ پروژه تحقیقاتی توسط پژوهشگران این مرکز انجام که نتایج آن به بخش کشاورزی و اجرا منتقل شده است.

مرادی به قبل و اوایل بعد از انقلاب اسلامی گریزی زد و گفت: در آن زمان ارقام گندم ۲ تا ۳ تن در هکتار بود، اما با فعالیت ۳۴ مرکز تحقیقات استانی و با اجرای پروژه‌های تحقیقاتی و معرفی ارقام گیاهی مناسب؛ امروز تولید گندم در هر هکتار به بالای ۱۰ تن رسیده است که با تلاش سازمان مجموعه تات بوده است.

او همچنین با تصریح بر اینکه مرکز فارس بزرگترین مرکز استانی سازمان تات در بیش از ۸۰ درصد معرفی ارقام در حوزه گندم نقش و مشارکت فعال داشته است، یادآور شد که به همت این مرکز در یکسال گذشته ۹ جلد کتاب به زبان‌های انگلیسی و فارسی نگارش و به چاپ رسیده است.

مرادی در ادامه اعلام کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس دارای ۱۱ ایستگاه و چهار پایگاه تحقیقاتی و ۲ هنرستان کشاورزی فعال در شهرستان‌های شیراز و علی آباد را دارد؛ همچنین ۳۳۰ نفر نیرو باِلغ بر ۱۰۰ مدرک دکتری و مدرک فوق لیسانس داریم.

او تعداد مقالات علمی چاپ شده در سال گذشته را ۱۷۲ مقاله اعلام کرد و افزود: تعداد ۸۵ مقاله یا تعداد نیمی از آن در مجلات کیو وای به چاپ رسیده‌اند.

مرادی اصلاح ارقام گیاهی را از دیگر فعالیت‌های مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس دانست و توضیح داد: از منظر طرح‌های تحقیقاتی برای حل مشکلات بخش کشاورزی بعضی از این پروژه‌ها در حوزه به نژادی محصولات کشاورزی است که در واقع همکاران ما در سال گذشته در اصلاح ۱۹ ارقام گیاهی مشارکت داشتند. گفتنی است که اصلاح و معرفی ارقام گیاهی یک فرآیند طولانی ۱۲ تا ۱۵ ساله است تا آن رقم گیاهی به جامعه معرفی شود.

او، ۶ رقم گندم نان را بامداد، سپهر، پریان، دامون، ماهان، بارین و سه رقم جو را متین، نگین و گلچین و ۳ رقم ذرت را علوفه ای، مختار، بهار، کوهین و دور قم چغندرقند یلدا و زیبا و یک رقم گریت فروت به نام مانا را معرفی کرد و با طرح این پرسش که چرا ما باید فرآیند ارقام گیاهی را دائما انجام دهیم، بیان کرد: ارقام گیاهی موجود عمر مفید ۵ تا ۶ ساله دارند که بعد از طغیان بیماری‌ها، خشکی و ... پتانسیل عملکرد را ازدست می‌دهند لذا باید جایگزین شود و نیاز غذایی جامعه را تامین کنیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه جمعیت دنیا دائم در حال افزایش است و شهروندان نیاز به تغذیه بیشتری دارد، گفت: در حال حاضر ۲۲۰ میلیون هکتار گندم از اراضی دنیا تحت کشت گندم است که این محصول را تولید می‌کنند و حدود ۱۹۰ تا ۱۸۰ میلیون تن به بازار‌های جهانی عرضه می‌شود و کشور ایران نیز سالانه بین ۱۲ تا ۱۴ میلیون تن گندم نیاز دارد که برای مصرف نان و تولید ماکارونی نیاز است.

مرادی در ادامه با اشاره به فناوری‌های روز دنیا ما هم به مشابه بایستی ارقام مقاوم‌تر و بروزتری را به جامعه معرفی کنیم تا پاسخگوی نیاز غذایی در حال رشد باشیم، گفت: با معرفی یک رقم گندم مبلغ ۱۵ هزار میلیارد تومان ارزش افزوده برای بخش کشاورزی ایجاد می‌کند و در استان فارس با توجه به سطح زیرکشت ۲۸۷ هزار هکتاری گندم آبی در استان حدود ۱۴۳ هزارتن افزایش محصول خواهد داشت که ۲ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان ارزش افزوده به بخش کشاورزی می‌تواند ایجاد کند. این عدد می‌تواند موجب جلوگیری از ۲۵۰ میلیون دلار ارز سالانه به خارج کشور می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت تولید هسته‌های بذری، بیان کرد: اگر یکسال تولید این هسته‌ها متوقف شود، تولید محصولات و امنیت غذایی جامعه برای پنج سال با مشکل مواجه می‌شود.

 او گفت: مرکز تحقیقات کشاورزی فارس در سال گذشته رتبه نخست کشور را در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور کسب کرد و رکورد تولید این هسته‌های راهبردی که تامین کننده امنیت غذایی کشور و پایداری تولید است در دولت مردمی شکسته شد؛ با فعالیت ۳۴ مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی در سطح کشور ۳۰ درصد تولید هسته‌های بذری را تنها استان فارس تولید می‌کند که در سال ۱۴۰۱ میزان تولید هسته‌های بذری ۱۰۷ تن بود، اما در سال ۱۴۰۲ این میزان تولید ۲۲۶ تن برای ۷۰ رقم گیاهی بود.

مرادی اظهارکرد: این ۲۲۶ تن هسته بذری؛ پتانسیل تولید ۵۵۰ هزار تن بذر گواهی شده را دارد و این میزان ۸ میلیون تن دانه گندم، جو و تریتیکاله را دارد و نیاز ۲۷ شرکت تولید کننده استان به علاوه اینکه به ۱۶ استان دیگر ارسال می‌شود و از نظر اقتصادی نیز این امر می‌تواند سالانه از خروج ۲ میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری کند.

او با بیان اینکه در خرداد سال ۱۴۰۱ ستاد الگوی کشت استان فارس با محوریت مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس با همکاری اتاق بازرگانی و صنایع معادن استان، اداره کل هواشناسی و سازمان‌های دیگر شکل گرفت، گفت: در این ستاد، الگوی کشت سه دشت نمدان، اقلید و داریون تهیه و دشت‌هایی از جمله ارسنجان، قره باغ و فیروزآباد را دست اجرا دارند. این الگوی کشت در این ۳ دشت به طور متوسط موجب ۳۵ درصد صرفه جویی یا ۱۳۴ مترمکعب صرفه جویی در مصرف آب می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس در ادامه به برگزاری ۱۹۰ دوره آموزشی برای ۲۸۰۰ نفر از کارکنان ازمان جهاد کشاورزی و دستگاه‌های تابع وابسته اشاره کرد و گفت: آموزش‌های رسمی با هدف تربیت نسل آینده کشاورزی است.

مرادی در پایان به ارتقاء ۱۳ پله‌ای این مرکز در جشنواره شهید رجایی برای اولین بار در عمر ۶۵ ساله خود اشاره کرد و گفت: همچنین رتبه در سال ۱۴۰۲ این مرکز به رتبه ۲۳ رسیده است. همچنین در بین ۳۴ مرکز فارس به عنوان مرکز برتر در حوزه پژوهش و فناوری انتخاب شدیم.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس از حمایت و استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان توسط این مرکز سخن گفت و اعلام کرد: سال گذشته ۶ نفر از محققان این مرکز به عنوان محققان برتر ملی در موسسات مادر انتخاب شدند که برای اولین بار بوده است. همچنین اعضای هیات علمی این مرکز تحقیقات طی ۲ سال گذشته موفق به ثبت ۲ اختراع شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • تبریک اینستاگرامی رییس فیفا به قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • فاصله نجومی قهرمانی‌های ایران با رقبا؛ آقایی فوتسال در آسیا
  • حذف نمایندگان ایران در روز نخست شمشیربازی انتخابی المپیک در منطقه آسیا
  • شمسایی در فینال آسیا میهمان ویژه دارد
  • یک گام تا بازگشت جام به خانه / ایران- تایلند؛ فردا ساعت ۱۴:۳۰ در فینال جام‌ملت‌های فوتسال آسیا
  • سفر شبانه وزیر ورزش به تایلند
  • سفر وزیر ورزش به تایلند برای تماشای فینال فوتسال آسیا
  • قم در ارائه خدمات مکان محور رتبه نخست کشور را در اختیار دارد
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور